Jak lze zhubnout na stravě bez sacharidů?

Jedním z důvodů je strava bohatá na uhlohydráty, zejména pokud jde o jednoduché uhlohydráty – bílý chléb, sladké pečivo, chléb. Takové menu nejen způsobuje nerovnováhu mnoha metabolických procesů, ale také přispívá k rozvoji mnoha závažných onemocnění.

steak, chřest a rajčata

Očista stravy

Ukázalo se, že nejzdravějším řešením je částečné odstranění této skupiny živin. Protože strava s malým množstvím uhlohydrátů přináší našemu tělu mnoho výhod:

– pomáhá při léčbě chronického zánětu,

– normalizuje hladinu glukózy v krvi,

– způsobuje rychlý úbytek hmotnosti,

– obnovuje pocit lehkosti,

– zvyšuje energii pro práci.
žena si měří pas

Ketogenní strava – hlavní principy

Dieta s nízkým obsahem uhlovodíků s vysokým obsahem tuků je ketogenní strava. Zahrnuje to obrácení podílu spotřebovaných živin. Předpokládá se, že zdravý člověk během dne sní asi 50 % sacharidů, 15 % bílkovin a 35 % tuků a dieta s nízkým obsahem uhlohydrátů vypadá takto:

– tuk tvoří asi 75-80% dodávané energie,

– sacharidy a bílkoviny zabírají asi 20 % -25 %.

Rychlé hubnutí díky opuštění sacharidů

Účinky ketogenní stravy jsou úžasné! Způsobují rychlé a výrazné hubnutí. Celý proces samozřejmě závisí na individuálních predispozicích a počáteční hmotnosti. Téměř v každém případě však strava bez uhlohydrátů nebo taková, která je obsahuje zanedbatelné množství, vede k významnému zlepšení vzhledu, stavu kůže a hubnutí.

Co jíst ve stravě bez uhlohydrátů?

Strava bez obsahu sacharidů není nudná! Můžete jíst mnoho složek:

– ovoce, které obsahuje nízké cukry, např. maliny, borůvky, borůvky, zdravé avokádo,

– mléčné výrobky, jako je sýr, smetana, tvaroh s nejvyšším obsahem tuku,

– zelená zelenina, jako je špenát, brokolice nebo cuketa,

– ořechy a semena (obsahují hodně zdravých mastných kyselin),

– tuky pocházející z přírodních zdrojů, jako jsou vejce, maso, ryby, ořechy.

Jedním z důležitějších pravidel stravy je jíst nejmenší množství zpracovaného jídla a nahradit ho vlastním vařením – od nuly. Je třeba si uvědomit, že zpracované ryby nebo drůbeží výrobky mohou obsahovat skryté uhlohydráty.