Patří děti na internet?

Sociální síť Facebook je nejvíc používaná síť na světě. Najdete tam spoustu věcí a mimo to i maminky, které sdílí své radosti a starosti se svými ratolestmi. Je to ale správné?
Když to vezmeme z pohledu té dané, velmi pyšné maminky, pak to je v naprostém pořídku. Žijeme ve světě, kde se každý s každým předhání, kde je chlubení na denním pořádku jen proto, abyste byli v něčem lepší než Maruška z vedlejší vesnice. Když to vezmeme z pohledu dítěte, které jednou vyroste a samo bude mít nejspíš Facebook, pak je to čirý nesmysl.
sociální sítě - loga
Šikana, kvůli matce
Moc maminek si to nepřipouští, možná na to nemyslí, ale spousta dětí může být ve škole šikanovaná, pokud jejich spolužáci náhodně objeví například jeho fotku v bazénku tak, jak ho Pán Bůh stvořil. To je první, co by se na sociální síti nemělo objevit. Dítě bude tedy předmětem šikany, bude frustrované a vlastně kvůli tomu, že maminka se chtěla pochlubit, jak se Pepíček krásně cachtá. Další a mnohem horší, co tím maminky mohou způsobit je fakt, že fotografii objeví nějaký pedofil, stáhne si jí a bude jí sdílet dalším pedofilům a v tomto případě může jít dítěti už přímo o život. Opravdu to tam chcete stále dávat?
Jak by bylo vám kdyby …
Jak by bylo vám, kdyby váš manžel dal na svůj Facebook fotografii vás na WC nebo přímo vašeho výtvoru v oné místnosti a napsal k tomu nadpis: „Udělali jsme krásný bobeček.“ Přijde vám to vtipné? Proč by to dělal? Třeba ze stejného důvodu, proč jste vy sama dala fotografii bobečku svého děťátka na svůj profil.
sourozenci v posteli
Nedávejte to na internet, vážně!
Internet je velmi nebezpečné místo a je třeba si to uvědomit, vkládejte fotky, které mají smysl, které dítě nijak neztrapňují nebo neukazují na jeho chyby. Nevkládejte obsah, který by říkal kam dítě chodí do školy, školky, kde bydlíte a další údaje, kterých se může chytit násilník. Fotografie bobečků a nahých dětiček si můžete vložit do rodinného alba, to je mnohem bezpečnější. Pamatujte, že na internetu nikdy nevíte, kdo se dívá.