Netřeba nové trampolíny, stačí náhradní díly

děti, zahrada, trampolína

Kupujete-li pro své ratolesti zahradní trampolínu, pak vězte, že se čas od času neobejdete bez náhradních dílů. I ty nejkvalitnější výrobky při plném a častém vytížení čas od času potřebují vyměnit. Někdy se zase může některá část ztratit při rozebírání a uskladnění přes zimní období. Ovšem do této kategorie patří i další vybavení, které slouží pro zvýšení bezpečnosti.

Náhradní díly na trampolíny tedy představují skupinu méně či více nezbytných doplňků pro její dlouholeté a pohodlné využití. Je tedy dobré vědět, co lze ještě pořídit bez nutnosti kupovat komplet vše nové, když nastane nějaká potíž.
Do této skupiny patří především samostatné pružiny a kryt na ně nebo skákací plocha.
· Občas se totiž stane, že se v rozloženém stavu nějaká ta pružina zatoulá a nenajde. Takže pak stačí jednoduše doplnit.

· Co se krytu na pružiny týká, ten se častým použitím může lehce ošoupat či protrhnou, zkrátka je dobré ho jednou za čas vyměnit.

· I skákací plocha se za jistých okolností může poškodit, je to sice nepravděpodobné, ale stát se to může. Z toho důvodu i tu můžete sehnat samostatně.

holčičky, trampolíny

Ještě něco navíc pro zvýšení bezpečnosti

Do náhradních dílů, jak už bylo řečeno, ale patří i nadstandartní vybavení, které má za úkol chránit nás i samotnou konstrukci se skákací plochou a pružinami. Jedná se zejména o ochranné sítě, kotvící sady, schůdky a krycí plachty.
· O ochranné síti už jste jistě slyšeli. Je to skvělý bezpečnostní prvek, který brání vypadnutí mimo skákací plochu. Určitě ji mějte po ruce, zejména s malými dětmi.

· Dalším bezpečnostním prvkem jsou kotvící sady, umožňují nohy konstrukce ukotvit u země a zajistí tak její stoprocentní stabilitu a to i během vichrů, které v letní sezóně občas bývají.

· Schůdky mít nemusíte, ale je to mnohem pohodlnější způsob vstupu i sestupu ze skákací plochy a to hlavně pro ty nejmenší uživatele.

. Rovněž krycí plachtu není nutné vlastnit, ale v době, kdy zrovna nikdo neskáče, chrání skákací plochu před zašpiněním a poškozením vlivem nepříznivého počasí. Dá se říci, že podstatně prodlužují její životnost. Pořízení krycí plachty tedy rozhodně stojí za úvahu.

západ slunce, silueta, skok